Po zadnji objavi ste želele še ideje za deljene oziroma fantovske sobice. Tudi pri nas bo obveljala odločitev o deljeni sobi, ker je vseeno dovolj velika za oba otroka. Šla sem iz čiste dekliške sobe na deljeno, ki vključuje tudi “fantovske” kose. To mi je čudno pisat, priznam, ker mi nikoli ni bilo jasno to deljenje na dekliško in fantovsko. Ja, seveda, sinu ne bom barvala vseh sten na roza, ampak vseeno ne rabimo biti tako konzervativni in zastareli glede tega. Tudi punce imajo lahko modre dodatke, pa ne bo z njimi nič narobe. Deljena otroška sobica za oba spola tako ne rabi biti samo bež in zelena. Dajmo malo pogledat izven okvirjev in sploh izven pričakovanj drugih ljudi, ki so še vedno zasidrani s prepričanji, da moramo omejevati svoje otroke na podlagi barve in avtkov oziroma barbik.

BARVNE PALETE

Prepričana sem, da lahko živita brat in sestra v harmoniji in funkcionalni sobici, ki je primerna za oba. Tako se lahko odločimo za 1.) eno barvno paleto, ki jo vključimo po celotnem prostoru, ali pa za 2.) nevtralno paleto in dvema, tremi barvami za vsakega otroka.

Palete prvega primera:

Pri tem primeru gre za enotno paleto, ki odgovarja obema otrokoma. Barve so precej nevtralne, nemoteče.

Palete drugega primera:

Pri drugem primeru gre za klasično ureditev, kjer stene in večje kose odenemo v popolnoma nevtralne barve in sobo razdelimo na dva kotička; enega, kjer bodo prevladovale fantovske stvari in drugega, ki bo namenjen deklici. Barve za vsakega posebej lahko vključimo nad in ob njunih posteljah, v igralnem delu,…Spet je bistvo, da so otroci zadovoljni in da imajo v sobi kose, ki so jim všeč. Na podlagi tega bi se tudi jaz odločala, katero ureditev izbrati.

TAPETE?

JA, PROSIM!

Čas je, da sprejmemo dejstvo, da so se vrnile s polno hitrostjo in nekaj časa ne bodo šle nikamor. Spet so nazaj! Pri tapetah smo lahko še bolj kreativni, če jih položimo do polovice stene, zgornjo polovico pa pobarvamo s svetlo, nevtralno barvo. Bolj dramatična možnost pa je, če izberemo temnejšo barvo za spodnjo polovico in tapete položimo zgoraj. Kakorkoli; izpadlo bo top! Obožujem, kaj dobra tapeta naredi s prostorom;

Še nekaj predlogov (klik na sliko, da ti odpre link do tapet):

Barve in tapete smo izbrali, gremo naprej.

 

POHIŠTVO

Tukaj imam skoraj vedno enake nasvete; čimbolj nevtralno naj bo, ker bomo z dekorjem, barvo sten in tapetami pričarali barvito vzdušje.

Za punco bi najraje izbrala bolj romantično posteljo; na primer kaj takšnega – ti dve sta raztegljivi od 130 do 200cm in rasteta z otrokom. Kovinsko lahko tudi prešpricaš na kakšno drugo barvo, lesena se pa dobi še v beli barvi. (link s klikom na sliko):

Pri posteljah za fantke pa bi izbrala kakšno črno/sivo kovinsko, ali tudi rumeno, če jo že imajo v Ikei. 😉 Pa seveda naravno leseno ali pa v lepem odtenku lesa (obe raztegljivi, link na sliki).

Seveda sta lahko postelji tudi enaki, kar izpade tudi hudo. Ob tem ne smemo pozabiti na večne hiška postelje, ki očitno še ostajajo v trendu.

Če je težava v premajhnem prostoru za dve postelji ali pa bi želeli pograd, je en super hack iz Ikeine Kura postelje (spodaj samo dodamo ene letvice in jogi in je rešeno) ali pa kupimo klasičen pograd, ga naredi mizar točno po naših željah,… variant je ogromno.  

Pri ostalem velikem pohištvu izberemo svetle, funkcionalne kose.

Predlog: Sama bom za oblačila izbrala raje predalnik kot visoko omaro; ta bo samo ena, ozka, da bosta imela lepše stvari obešene.

Gremo naprej na…

DEKOR IN SHRANJEVANJE

Tukaj se začne the fun part. Preproge, luči, shranjevalne košare, printi na stenah, igrače, baldahini, odeje, zavese,… Si damo duška? Jaaaaaa!

Nekaj must-have kosov spodaj (link s klikom na sliko).

 

Lahko bi še nadaljevala in nadaljevala in čez dva meseca končno nehala. Možnosti je neskončno, ponudbe je veliko. Za dekor vedno pogledam na H&M home, Zara home, luksusbaby.com,… printi se zelo dobri najdejo tudi pri nas (ilustracije, slavne zvezdne karte, abecede…), ker imamo veliko umetnikov, pa še podpremo slovensko. Če ne, je tukaj še vedno mrs. Mighetto s svojimi slavnimi junaki. Baldahini so komot lahko tudi nad fantovskimi posteljami, super izpade tudi velik vozel, da ne visi čez posteljo.

Za dodatno inspiracijo še preišči Pinterest in Instagram, kjer se vedno najde kaj novega. Upam, da mi je uspelo vsaj malo orisati mojo vizijo sanjske otroške sobice za oba spola.

Do naslednjič; ostani carica.

Would you like to…?

Use the Divi Builder…

to design your pop-up!

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Proin eget tortor risus.