Draga moja, to je stavek, ki je uničil največ življenj.

Kaj bodo pa drugi rekli? Kaj si bodo drugi mislili?

Včeraj sem prebrala objavo Nine, ki ustvarja blog Z ljubeznijo, mama. Že pri naslovu sem takoj pokimala, ker sem točno vedela, za kaj se gre. Pisala je o “overthinkingu” in če je kdo, ki je mojster v tem, sem to jaz. Pa verjetno veliko mam.

Same sebe potiskamo nazaj s tem, ko preveč razmišljamo. Ko želimo narediti vse ob pravem času, ko želimo biti 100% pripravljene na naslednji korak, naslednjo idejo.

Mame znamo biti zelo kreativne, za to je poskrbela že mati narava, ki je dala dnevu samo 24 ur. Dodaj dva ali tri otroke in partnerja, prijateljice.. pa bi že rabla enih 5 ur zraven. Kje je še čas za nas? Tako, da, če hočemo preživeti brez pretiranih živčnih zlomov, se prilagodimo. Dobimo ideje, kako si olajšati življenje. Postanemo kreativne. Začnemo misliti out of the box.

No, in tu se začne.

Dobiš idejo, zdi se ti super. Dejansko se ti zdi najboljša ideja na svetu. Malo te ščemi v želodcu, malo ti srce razbija, malo skačeš od veselja. In pol te zadane.

KAJ BODO PA DRUGI REKLI? KAJ ČE JIM NE BO VŠEČ?

Goddamnit. Obrneš celotno pozitivo in navdušenje v čisto depresijo, da si nevredna in nesposobna. Ker tvoja ideja drugim zagotovo ne bo všeč, ker si pač luzerka.

In kaj se potem zgodi?

Uresniči jo nekdo drug. In mu noro rata. Uspe nad vsemi pričakovanji. In ti? Jočeš na tleh kopalnice, ker ni fer, ker si si to zamislila prva. Samo zaradi tega, ker se sekiraš, kaj si bodo mislili drugi?

Misliš, da je oseba, ki je “tvojo” idejo uresničila, mislila na to? Ne, ni. Ker če bi, potem bi bila tako kot ti, na tleh kopalnice, z robčkom v roki.

Sprogramirani smo tako, da nas en kanček dvoma prisili, da spustimo vse iz rok in ne dokončamo stvari. Ker se ne splača, ker bomo zmetali denar stran, ker folku ne bo všeč, ker je preveč vsega na tržišču, ker…. VEDNO BOMO NEKAJ NAŠLI. Čisto vedno.

In to je bolezensko stanje, če vprašaš mene. Strah pred neuspehom. FAILOFOBIJA.

Meni je ful všeč quote, ki bi ga res morala imeti na vsakem metru stanovanja; What if it doesn’t work out? Oh, but what if it does? Pomisli, no!

Moja dobra prijateljica, ki je dobra prijateljica postala v rekordno kratkem času, mi vedno govori “Daj stara, naredi to, daj stara, tvegaj, daj stara, maš to, daj stara, ful dobra ideja!”

Veliko lažje je, če imaš ob sebi vsaj eno osebo, ki te podpira. Najdi si to eno osebo (vse vemo, da velikokrat mož pač to ni) in ne razmišljaj o tem, kaj si bodo mislili drugi. Čisto vedno bo nekdo, kateremu se bo zdela tvoja ideja najbolj blesava stvar na svetu. In verjemi mi, da imajo taki ljudje, ki v vsem iščejo samo slabo in kritizirajo že po defaultu, dovolj uničeno življenje.

Ne misli na njih, ni vredno. Misli na sebe in ko tebi postane slabo od navdušenja, vedi, da je to TO.

Dovolj izgovorov, MAŠ TO!

Would you like to…?

Use the Divi Builder…

to design your pop-up!

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Proin eget tortor risus.