Tiste, ki me spremljate na Instagramu, dobro veste, da je že nekaj časa preteklo, odkar smo kupili novo jedilno mizo (ki smo jo hitro zamenjali za drug model, thank Lord :D), potem sem se lotila tudi barvanja stene v zelo nežen odtenek zeleno-sive in vam celotno tehniko tudi pokazala v videu,… Kje pa sem porabila največ časa? Pri stolih, seveda. Predvsem so mi všeč mixi različnih stolov, mislim, da to res doda karakter k jedilnici in jo naredi bolj raznoliko, zabavno.

Ker ljubim nevtrale in naravne materiale, sem si zamislila črne stole v kombinaciji z dvema otroškima belima, ki jih imamo že kar nekaj časa. Ker pa vseeno ni vse črno in belo, pa sem si zaželela en res nor pleten stol. Trenutna situacija je takšna;

Na zgornji fotki je tudi mogoče malo bolje videna postavitev celotnega prostora, kuhinjo in jedilnico imamo v enem, tista odprta vrata pa vodijo v spalnico, ki sem jo tudi ravno pred kratkim malo osvežila (napišem vse v drugi objavi).

Torej, gremo nazaj v jedilnico. Prej je bil točno tukaj otroški kotiček, tako, da smo delali čisto od začetka. Oprostite spodnjim slikam, sem mislila, da si delam uslugo z uporabo zažganega filtra.

Medtem, ko sta se otroka tukaj igrala, smo imeli mizo najprej v kuhinji na sredini;

Ki smo jo nato premaknili na pravo mesto; še kar se nisem mogla navadit na to mizo in klop, čeprav je na internetu in Pinteresu res noro dobro zgledala v ambientih.

Sprva sploh pomislit nisem upala, da na glas povem, da bi rada mizo zamenjala. No, čez nekaj dni pač sem in sicer je možev prvi odgovor bil v stilu “nič ne bo, ne bom jaz tega nikoli v življenju več vozil nazaj v Ikeo”, ampak sem mu dala par dni za razmislek in se je na koncu strinjal z mano, da je tadruga miza res veliko boljša za nas. Evo, in je šel, zamenjal, zmagal. Domov je pripeljal Mockelby mizo, meni najlepšo ever and ever;

Glavna stvar je KONČNO rešena! Glede stene sem si zaželela svetlo barvo in neko dogajanje, zato sem jo pobarvala v x-tehniki, jaz temu pravim kar šlampasta tehnika, ker bolj kot se prepustiš momentu, boljše izpade. Video s postopkom barvanja si lahko pogledaš na igtv; za link klikni tukaj.

Pa smo prišli do stolov. Trije črni OGLA iz Ikee in dva bela otroška (en Ikea in en super vintage tripp trapp), pa še enega bi. Enega posebnega. Tukaj mi je spet pomagal moj prijatelj na interier bojni liniji; dizajner Tilen, ki se lahko pohvali s spletno trgovino Opremisidom (pred kratkim jo je tudi prenovil) in svojim blogom, kjer deli uporabne nasvete glede interierja (piše sicer v angleščini). Torej, itak mi je sprve poslal kaj se vse dobi pri njem glede na moje želje in zahteve. Ful težko in dolgo sem se odločala med tema dvema;

Na koncu sem izbrala drugega.Tukaj sem se res pravilno odločila, ker je res najboljši stol, ki ga premore naša hiša. Vsi bi sedeli na njem. Glede kvalitete v primerjavi s črnimi Ikeinimi lahko rečem, pa mislim, da bi se kar vsi strinjali z mano, če bi sprobali oba; praktično ni primerjave. Cena je sicer tudi različna, ampak udobje pač stane malo več. Zato mogoče ideja, če so tebi tudi všeč različni stoli za jedilno mizo; izberi 3 ali 4 bolj klasične in enega ali dva posebna. Prepričana sem, da se pri Tilnu najde čisto za vsak okus in žep nekaj, samo čas si moreš vzet in preiskat jedilniške stole; klik tukaj.

p.s. Pa še luč smo zamenjali, ki idealno paše k novemu stolu in vsemu ostalemu tudi.

Kako se ti zdi naš proces do nove jedilnice? Jaz sem ful zadovoljna, vem pa, da bom kmalu spet kaj osveževala, ker pač…. tak to gre pri nas.

 

Do naslednjič,

 

Urška

 

Would you like to…?

Use the Divi Builder…

to design your pop-up!

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Proin eget tortor risus.