Ne vem, če veš, ampak sem z vstopom v 2019 iz prehrane izločila živila živalskega izvora. In nek čudež se zgodi, ko postaneš »vegan«; vsi postanejo bolj pametni od tebe. Čisto vsak ti bo povedal, da je tvoja odločitev bedna in da potrebuješ meso in mlečne izdelke, drugače ne preživiš. Potrebuješ beljakovine, kalcij, kolagen iz kostne juhe,… Vse to nujno potrebuješ in odločitev, da postaneš vegan, je najslabša odločitev v tvojem mizernem življenju. Najslabša. Kaj boš sploh jedla?

Ti si se pa odločila postati veganka zaradi svojega zdravja. Ni to hecno? Pregledala si raziskave, dokumentarce, poslušala svoje telo in dojela, da je to način prehranjevanja, ki bi ti zelo ustrezal. Poleg tega narediš še eno ogromno delo in sicer; izločiš se iz verige klanja živali zaradi človeških luštov. Kaj moraš vse poslušati, medtem ko se hkrati trudiš ignorirati opazke, da so vegani nestrpni in agresivni norci, ki bi se najbolje znašli za zaprtimi vrati z blazinami obloženih sten varovanega oddelka?

»Vegani protestirajo, se izživljajo nad Stop znaki, delijo fejsbuk objave, kjer direktorji koljejo pujsa, ne sprejemajo drugačnosti, so agresivni glede svojih stališč in vsiljujejo svoja prepričanja ostalim.

Prokleti vegani.

Sploh ne vejo, kaj je dobro. Dišeča pečenka na bogati obloženi nedeljski mizi, taca pršuta za Novo leto, filan piščanec za Božič. Goveja juha vsak vikend, golaž ob zabavah, narezki za rojstne dneve. Nimajo pojma!

Da ne govorim o stejkih. Bogi vegani, kaj vse zamujajo. Kaj sploh jejo? OD KOD SPLOH DOBIJO BELJAKOVINE?! OD kod, mi zdaj povej, no!? Zobajo zelenjavo. Brokoli ima tudi čustva! Saj je brokoli tudi živo bitje, ali ni? Kdo je zdaj morilec?

Prokleti vegani.

Jejo korenje pa papriko, kot da kraljujejo celemu svetu. Pol pa ne dvignejo niti 5 kil v telovadnici. Od kje zdaj črpaš moč, vegan blesav? Meso jej, pa bo! Ne pa nagravžne nadomestke, ki nikoli ne
bodo tako dobri, kot sta meso in sir. Fuj te bodi, vegan.

Kolega objavi sliko kolin pa se že spet najdejo v komentarjih. Uboga žival, bleblebleble. Živali so ZATO na svetu, da jih človek poje! Kaj je s tabo? Že skozi celo zgodovino je človek jedel živali in to je edino naravno! Živali so zato, da jih zakoljemo in pojemo. Tak pač je.

Prokleti vegani pametni.

Veganstvo je zdravo, ja. Glej jih kaki so, dol posušeni pa bledi. Direkt za infuzijo.«

.

.

.

.

.

.

.

Zaključila bom samo z enim vprašanjem: Kdo je zdaj nestrpen in agresiven? Še vedno vegan?

Sledi mi na: