Sej veš, meni večino časa dol visi. Z joškami vred.

Mam, ki blogajo, je veliko. Preveč, da bi lahko vse brala, pa vseeno premalo, da bi lahko prebrala čisto vse, kar te zanima. Največ pišemo o materinstvu; uau, kakšna novica!

Jamramo, pizdimo, ene vse zavijajo v vato, ene je strah povedati resnico, ene so pač rojene pod najsrečnejšo zvezdo in imajo štiri otroke, ki vse znajo in se sploh ne derejo, kričijo in ugovarjajo. Ene so strokovnjakinje vzgajanja, druge pač smo tam, kjer smo – v začaranem krogu dilem kdaj plenico dol, kdaj prenehati s popoldanskim spancem, kdaj začeti z glutenom,… Odkrito, ene nimamo pojma o tem in se učimo sproti.

Pač različne smo si, hvala bogu.

Vsaka piše zase, izliva svoje misli na digitalni papir, se povezuje s svojimi sledilci in neguje stike.

VSAKA. ZASE. SVOJE MISLI.

Ja?

Očitno ne.

Razumem, da smo mame in da res nimamo časa bluzit pred računalnikom in si zmišljevati tisoč in en naslov, ki še ni bil napisan s strani naših kolegic, si izmislit nekaj novega – ja, novega praktično ni, ker je vse že nekje na internetu in v knjigah. Tople vode ne odkrivamo, to je jasno. A je vseeno tako fajn brati odkrite zapise preprostih mam, ki se lovijo v svetu materinstva, tako kot ti, pa četudi so si med seboj malenkost podobni.

Res se trudimo biti zanimive, svojstvene, zveste svojemu stilu in brandu, ki ga počasi gradimo.

In zakaj je potem toliko kopiranja? Če si se odločila postati blogerka, verjamem, da imaš na zalogi več kot dovolj materiala za pisanje. Verjamem, da ti vsak dan posveti žarnica nad glavo in dobiš kakšno novo idejo za zapise. Mogoče ne vsak dan, zagotovo pa vsak teden. Zakaj si blogerka, blogerka? Rada pišeš? Rada komuniciraš s sledilci? Si drzneš pisati po svoje? Si res?

Lahko je kopirati, to je najlažja stvar na svetu. Mogoče zamenjati kakšnega emoji-ja, besedo in je to – to. Nov post, 5 sekund dela. Bravo. Ploskam.

Koliko dobrih postov sem že videla in si mislila “svaka čast, blogerka, zadela si terno”!

Res smo dobre! Zakaj torej kopirati?

Začni verjeti vase in obljubim ti, da boš napisala še boljši post od mojega. Ker bo v tvojem stilu in samo tvoj.

Mogoče bo edino trajalo malo več kot borih 5 sekund, da ga dokončaš.

Pa vse dobro!

Sledi mi na: